Μαρτυρίες συμμετεχόντων....

Ένα υπέροχο σεμινάριο, για αρχάριους και έμπειρους! Η κυρία Κουτσουμπακη ήταν λεπτομερής και άκρως κατατοπιστική! Χαίρομαι πολύ που είχα την ευκαιρία να μάθω από αυτήν!
Ορφανίδου Μαρίνα  - Λογοθεραπεύτρια
Το μινι σεμινάριο ήταν εξαιρετικό. Μου λύθηκαν ο,τι απορίες είχα σχετικά με την ρινικότητα. Μου άρεσε που είχαμε μαζί και ΩΡΛ, ανέβασε το επίπεδο γιατί είχαμε συν μία ειδικότητα για ερωτήσεις. Οι ασκήσεις ήταν κατανοητές και είχαν ιεράρχηση οπότε λύνει και το πρακτικό-κλινικό κομμάτι.
Ιωάννα Καστρινού  Λογοθεραπεύτρια
Το webinar ''Έλεγχος Υπερωοφαρυγγικής Βαλβίδας'' συμπλήρωσε υπέροχα τις γνώσεις που έχω από τα τρία επίπεδα του Integrated Voice Therapy. Οι νέες γνώσεις μου παρουσιάστηκαν με πλήρως κατανοητό τρόπο.
Δωροθέα Κούρτη Λογοθεραπευτρια

 Mini Webinar

Έλεγχος ρινικότητας και υπερωοφαρυγγικής βαλβίδας

Το webinar απευθύνεται σε φοιτητές και επαγγελματίες λογοθεραπευτές και ιατρούς ΩΡΛ που θέλουν να εμβαθύνουν στο μηχανισμό ελέγχου της αντήχησης είτε για θεραπευτική, είτε για διαγνωστική εφαρμογή.  

Στόχος είναι να κατανοήσουμε και να ελέγχουμε πλήρως τον τρόπο με τον οποίο η βαλβίδα επηρεάζει την αντήχηση, τον ήχο της φωνής και πως συμβάλει σε προβλήματα φωνής και άρθρωσης. 

Εξερευνούμε με λεπτομέρεια τη λειτουργία της υπερωοφαρυγγικής βαλβίδας για τη διαμόρφωση ρινικής – στοματικής και μικτής αντήχησης.  Αναλύουμε διαγνωστικό πρωτόκολλο.
 


Τι θα μάθεις?

  •   πως λειτουργεί το σύστημα της μύτης στο τραγούδισμα
  •   πως να ελέγχεις το σύστημα
  •   πως σχετίζονται λειτουργικά η γλώσσα και η ρινική αντήχηση
  •  πως να εφαρμόζεις τη ρινικότητα στο τραγούδισμα

Θεωρητικό

Στο θεωρητικό μέρος αναλύουμε βίντεο από ενδοσκοπήσεις της υπερώας και του λάρυγγα καθώς και real-time μαγνητικές τομογραφίες για να κατανοήσουμε και να αποσαφηνίσουμε πλήρως τη λειτουργικότητα του μηχανισμού που ελέγχει τη ρινική αντήχηση.

Πρακτικό

 Στο πρακτικό μέρος μαθαίνουμε τεχνικές ελέγχου της βαλβίδας για απόλυτο έλεγχο της στοματικής και της ρινικής αντήχησης. Το ασκησιολόγιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε κλινικό πληθυσμό είτε για ατομική εξέλιξη δεξιότητας ελέγχου του φωνητικού μηχανισμού.

Κλινικό

Αναλύουμε διαγνωστικό πρωτόκολλο με το οποίο μπορεί ο Λογο-θεραπευτής μαζί με τον ιατρό ΩΡΛ να εξετάζουν τον θεραπευόμενο κατά τη διαγνωστική ενδοσκοπική εξέταση στο ΩΡΛ ιατρείο, προκειμένου να διαμορφώσουν ακριβή εικόνα για τις λειτουργικές δυνατότητες της βαλβίδας.

Περιεχόμενα

Ελπίδα Κουτσουμπάκη

Ειδική Φωνοθεραπεύτρια - Λογοθεραπεύτρια - Ψυχολόγος
Patrick Jones - Course author
Δημιουργήθηκε με