Ελπίδα Κουτσουμπάκη

Ειδική Φωνοθεραπεύτρια - Λογοθεραπεύτρια- Ψυχολόγος
Write your awesome label here.


Η Επιστήμη Στην Τέχνη της Φωνής

Θεραπεία

Εκπαίδευση

Ενημέρωση

Λίγα λόγια για την Ελπίδα

Η Ελπίδα Κουτσουμπάκη ιδιωτεύει στην Αθήνα από το 1996 ως Ειδική Φωνοθεραπεύτρια – Λογοθεραπεύτρια – Ψυχολόγος. Είναι δημιουργός της ολοκληρωμένης προσέγγισης στην αποκατάσταση διαταραχών φώνησης, Integrated Voice Therapy, την οποία εφαρμόζει κλινικά και διδάσκει με εκπαιδευτικά σεμινάρια. Η πολυετής κλινική εμπειρία της καθώς και το μεγάλος εύρος συνεργασιών της στη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας, έχουν καθιερώσει την Ελπίδα ως εξειδικευμένη θεραπεύτρια με  πολύπλευρη αντιμετώπιση των διαταραχών της φωνής.

Η σύγχρονη φωνοθεραπευτική προσέγγιση Integrated Voice Therapy εμπλουτίζει παλαιότερες, καθιερωμένες τεχνικές φωνοθεραπείας με εξελίξεις από τις επιστήμες της κινησιολογίας, της ψυχοθεραπείας και της νευρολαρυγγολογίας, εξελίσσοντας την επιστήμη της Φωνοθεραπείας με διεπιστημονική προσέγγιση. Επιλεγμένες συνεργασίες και εξειδικευμένο διεπιστημονικό δίκτυο φωνιάτρων, ψυχολόγων/ ψυχοθεραπευτών, φυσιοθεραπεύτριας φωνής και voice coach, εξασφαλίζουν την πολύπλευρη και συνολική αντιμετώπιση κάθε διαταραχής φωνής, με τις πλέον ενημερωμένες τεχνικές αποκατάστασης.

Η προσέγγιση Integrated Voice Therapy αντιμετωπίζει τη φωνή ως έκφραση της συνέργειας του νου, του σώματος και του συναισθήματος. Από τέτοια συνολική προοπτική, θεωρεί την αποκατάσταση της φωνής ως εκπαιδεύσιμη δεξιότητα που μπορεί να επαναφέρει κάθε ταλαιπωρημένη φωνή στην ισορροπία αυτής της συνέργειας. Ο καθένας, ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας ή επαγγέλματος, μπορεί, σε σχετικά σύντομο χρόνο, να ξαναβρεί τη φωνή που θα του επιτρέψει να εκφράζεται προφορικά ή να τραγουδάει, με άνεση, ασφάλεια και με την απαραίτητα ισορροπία «νους-σώμα-συναίσθημα». Η αποκατάσταση διαταραχών φωνής που προκύπτουν συνέπεια παράλυσης των φωνητικών χορδών αποτελεί ιδιαίτερη εξειδίκευση της Ελπίδας.  
Η Ελπίδα είναι ιδρυτικό μέλος της διεπιστημονικής ομάδας Voice Mentoring.  Απετέλεσε ιδρυτικό μέλος και Υπεύθυνη Τμήματος Φωνής του Κέντρου Φωνής και Κατάποσης Αθηνών. Έχει συνεργαστεί για τη δημιουργία και λειτουργία ειδικών τμημάτων φωνοθεραπείας με το Φωνιατρικό Κέντρο Αθηνών και το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών (Τμήμα Φωνής και Κατάποσης). Συνεργάζεται στενά με την Voicecraft International Ltd.  Κλινικά, παρέχει εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης, πρόληψης, και αποκατάστασης διαταραχών φωνής. Κατέχει πολυετή πείρα με διεπιστημονικές ομάδες στελεχομένες με εξέχοντες επιστήμονες του χώρου και την διεθνή επιστημονική κοινότητα. Η συμμετοχή της ως εισηγήτρια σε πολυάριθμα παγκόσμια συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια έχει σφραγίσει την παρουσία της στην εξέλιξη της επιστήμης της Φωνοθεραπευτικής αποκατάστασης. Εκπαιδευτικά, διδάσκει ως συνεργάτιδα  στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική & Εκπαίδευση" και στο προπτυχιακό πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Τμήματος στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ηταν εισηγήτρια στο μάθημα Διαταραχών Φώνησης στο Μητροπολητικό Κολλέγιο Αθηνών καθώς και βοηθός εισηγητού στα μαθήματα Κοινωνικής Ψυχολογίας και Στατιστική Έρευνα/Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου.

Τα εξειδευμένα σεμινάρια τεχνικών Integrated Voice Therapy είναι μοναδικά στον Ευρωπαϊκό χώρο και προσφέρονται με δια ζώσης και διαδικτυακά σεμινάρια. Αντικείμενο τους είναι η μετεκπαίδευση λογοθεραπευτών και ειδικών της φωνής (τραγουδιστές, voice coach, ψάλτες, Ιατρούς ΩΡΛ, καθηγητές υποκριτικής, κλπ), στον μηχανικό έλεγχο της φωνής. Η εκπαιδευτική πλατφόρμα είναι η πρώτη και μοναδική ψηφιακή πλατφόρμα εκπαίδευσης φωνοθεραπευτικών τεχνικών παγκοσμίως.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια απευθύνονται σε όσους θέλουν να εξελιχθούν ως ειδικοί της φωνής, με σύγχρονες τεχνικές ελέγχου του φωνητικού μηχανισμού και σε όσους ασχολούνται με τη φωνή, διψώντας για επιστημονική εμβάθυνση. Απευθύνονται σε όσους έλκονται από την ειδικότητα της φωνοθεραπείας και ενδιαφέρονται να την εξελίξουν ταξιδεύοντας στο συναρπαστικό κόσμο της φωνής με σφαιρική, βιωματική προσέγγιση μέσω επιστημονικά τεκμηριωμένης εκπαίδευσης. 

Για τον κλινικό που βλέπει θεραπευτικά τη φωνή, για την ερμηνεύτρια που τη βιώνει καλλιτεχνικά, το μυστήριο της φωνής δεν παύει να μας προ(σ)καλεί σε μία αέναη εξέλιξη αποκαλύπτοντας με απόλυτη ασφάλεια τις άπειρες δυνατότητες της φωνής. Στόχος της Ελπίδας είναι να συμπορεύεται σε αυτό το ταξίδι της εξέλιξης με τον κάθε άνθρωπο με τον οποίο συνεργάζεται σε κλινικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο.

Δες όλα τα διαθέσιμα εκπαιδευτικά πακέτα

Μην χάσεις την ευκαιρία να εξελιχθείς ως ειδικός στην αποκατάσταση και εκπαίδευση της φωνής.
Δημιουργήθηκε με