Ανοιχτός-Κλειστός Λαιμός

Πλήρες ασκησιολόγιο για τις τεχνικές "κλειστός" και "ανοιχτός" λαιμός. Ανάλυση τεχνικών, ενδοσκοπήσεις, αρνητική ενισχυτική εξάσκηση.


Τα μαθήματα / ενότητες διατίθενται μόνο σε εκπαιδευόμενους των σεμιναρίων IVT και δεν αποτελούν ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό υλικό.
Write your awesome label here.
Η κάθε φωνή που παρουσιάζει διαταραχή με βραχνάδα, φωνητικό κόπο, ίσως και μυϊκό πόνο στην περιοχή μέσα και γύρω από το λαιμό, βρίσκεται συνήθως κάπου στο φάσμα του "κλειστού λαιμού".

Ο ιδανικότερος τρόπος να ανακτηθεί η αβίαστη φώνηση είναι να αποκτήσει ο θεραπευόμενος συνειδητό έλεγχο του φωνητικού μηχανισμού, με κυριότερο τον έλεγχο του λαρυγγικού χώρου. Όμως, η εξέλιξη επιδέξιου ελέγχου της φωνής και του λαρυγγικού χώρου απαιτεί, μεταξύ άλλων, δεξιότητες ακουστικής και κιναισθητικής διάκρισης προκειμένου, τόσο ο θεραπευτής όσο και ο θεραπευόμενος, να μπορούν να ξεχωρίσουν τους χειρισμούς του φωνητικού μηχανισμού που θα δημιουργήσουν το ιδανικότερο φωνητικό αποτέλεσμα.

Αυτή η ενότητα προσφέρει, στον εξελισσόμενο ειδικό της φωνής που έχει ήδη συμμετάσχει σε σεμινάριο IVT, λεπτομερές ασκησιολόγιο για την εξέλιξη αυτών των δεξιοτήτων καθώς και αναλυτικές οδηγίες για τη διδασκαλία και κατανόηση των τεχνικών "κλειστός" και "ανοιχτός" λαιμός.

Τι θα μάθεις?

  • Τα πάντα για τον "κλειστό" λαιμό
  • Τα πάντα για τον "ανοιχτό' λαιμό
  • Συγκρητικές ενδοσκοπήσεις
  • Ανάλυση βήμα-βήμα τις λεπτομέρειες
  • Τεστάκι για να βεβαιωθείς για όσα γνωρίζεις

Απόκτησε θεραπευτική αυτοπεποίθηση

Η θεραπευτική εφαρμογή φαντάζει δύσκολη στο ξεκίνημα σου ως ειδικός της φωνής. Θα σε βοηθήσει στο μονοπάτι σου να ακούς και να συγκρίνεις τη δική σου φωνή με τη δική μου και να διακρίνεις τις διαφορές ώστε να αντιλαμβάνεσαι το "σωστό" από το "λαθος".

Θεραπευτική εφαρμογή

 Θα σου δείξω βήμα-βήμα πως να συγκρίνεις και να κατανοήσεις σε βάθος τις σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με τον "κλειστό" και "ανοιχτό" λαιμό ώστε να αντιληφθείς απόλυτα το θέμα τις βραχνάδας και της αποκατάστασης της φωνής. Και βεβαίως, θα εξασφαλίσεις άνεση στη θεραπευτική εφαρμογή των τεχικών.

Περιεχόμενα

Ελπίδα Κουτσουμπάκη

Ειδική Φωνοθεραπεύτρια - Λογοθεραπεύτρια - Ψυχολόγος
Patrick Jones - Course author
Δημιουργήθηκε με