Voice Μentoring

Elpida Koutsoubaki

Voice Mentoring

Το ονειρικό ταξίδι συνεχίζει σε νέους ορίζοντες, με συνταξιδιώτες τους εκλεκτούς φίλους και συνεργάτες της ομάδας μας,
Voice Mentoring...
Write your awesome label here.

Voice Mentoring

Το Voice Mentoring αναφέρεται σε μια ομάδα, ένα δίκτυο, εξειδικευμένων στην φωνή επιστημόνων και επαγγελματιών, που αποφασίσαμε να ενώσουμε τις γνώσεις και την δυναμική μας, να συνδυάσουμε επιστήμη, εμπειρία και τέχνη με σκοπό να μπορούμε να προσεγγίζουμε την φωνή από πολλές πλευρές και να αναγνωρίζουμε όλες τις διαστάσεις μιας δυσφωνίας.

Είμαστε ανοικτοί σε κάθε άποψη, κάθε νεώτερη εμπεριστατωμένη εξέλιξη, και με την σειρά μας είμαστε πρόθυμοι να μοιραστούμε με όσους ενδιαφέρονται τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας. Θα ανακοινώνουμε έγκαιρα σεμινάρια, διαλέξεις, εργαστήρια, εκδηλώσεις και η συμμετοχή σε αυτά νέων ανθρώπων θα επιβεβαιώσει στην πράξη τις προσδοκίες μας. Η γνώση μεταδίδεται, εξελίσσεται και συνεχώς αμφισβητείται ή επαληθεύεται. Αλλά προχωράει πάντα μπροστά και βελτιώνει την καθημερινότητά μας. Και την φωνή μας. Και την διάθεσή μας. Και τελικά δικαιώνει τις ανησυχίες και τις προσπάθειες μας.
Στον Μέντορα της ομηρικής Οδύσσειας ο Οδυσσέας εμπιστεύθηκε τις υποθέσεις του παλατιού του, όταν έφευγε για τον Τρωικό Πόλεμο. Τη μορφή του Μέντορα έπαιρνε η θεά Αθηνά σε πολλές περιστάσεις, όπως για να συνοδεύσει τον Τηλέμαχο στην Πύλο και στη Σπάρτη σε αναζήτηση του πατέρα του, ή για να προστρέξει σε βοήθεια του Οδυσσέα κατά τη «μνηστηροφονία», δηλαδή την εξόντωση των μνηστήρων της Πηνελόπης.

Ο Γάλλος συγγραφέας Φρανσουά Φενελόν, στο έργο του Les Aventures de Telemaque («Οι περιπέτειες του Τηλέμαχου», 1699) παρουσιάζει τον Μέντορα-Αθηνά να συνοδεύει τον Τηλέμαχο στο ταξίδι του, να του δίνει κατευθύνσεις με τη φιλική γνώμη του και να τον επαναφέρει τελικώς κοντά στον πατέρα του, τον Οδυσσέα. Με αυτό τον τρόπο, η λέξη «μέντορας» στη γαλλική, από αυτή σε άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες, και ως «μερικό» αντιδάνειο και στη νέα ελληνική, σημαίνει και γενικά τον σύμβουλοκαι φίλο που δρα ως πνευματικός οδηγός και καθοδηγητής. Στην αγγλική γλώσσα υπάρχουν και τα παράγωγα mentoring, mentorship, mentoree / mentee.

Το Voice Mentoring αναφέρεται σε μια ομάδα, ένα δίκτυο, εξειδικευμένων στην φωνή επιστημόνων και επαγγελματιών, που αποφασίσαμε να ενώσουμε τις γνώσεις και την δυναμική μας, να συνδυάσουμε επιστήμη, εμπειρία και τέχνη με σκοπό να μπορούμε να προσεγγίζουμε την φωνή από πολλές πλευρές και να αναγνωρίζουμε όλες τις διαστάσεις μιας δυσφωνίας. Κοινή μας διαπίστωση και αίσθηση είναι ότι η φωνή και τα προβλήματα, που παρουσιάζονται στην χρήση της, δεν αφορούν και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από ένα μόνο άτομο, ανεξάρτητα από τις σπουδές, τους τίτλους και τα ακαδημαικά ή καλλιτεχνικά του προσόντα. Αποφασίσαμε να δουλεύουμε μαζί, να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο, να βελτιωνόμαστε διαρκώς, να δημιουργούμε εξελίξεις και να μην ακολουθούμε παθητικά, χωρίς προσωπική γνώση και συμμετοχή, απόψεις και προσεγγίσεις, που η πραγματική ζωή έχει προ πολλού απορρίψει ως αναποτελεσματικές.

Με αυτήν την πεποίθηση υπό την έννοια Voice Mentoring συμπεριλαμβάνουμε:
  •     Διαγνωστική Φωνής – Voice Diagnostics
  •     Φωνοχειρουργική – Phonosurgery
  •     Φωνοθεραπευτική Αξιολόγηση – SLP Evaluation
  •     Φωνοθεραπεία - Speech Therapy
  •     Φυσικοθεραπεία Φωνής
  •     Εργονομία Φωνής – Voice Ergonomy
  •     Ψυχολογία Φωνής - Voice Psychology
  •     Εκπαίδευση Φωνής – Expertising in Voice
  •     Εκπαίδευση Συνεργατών – Training

Δημιουργήθηκε με